Nyheter & Aktuellt

Piab AB outsourcar sin 1st line Support till Xpeedio

Piab AB outsourcar sin 1st line Support till Xpeedio

Piab AB har skrivit kontrakt med Xpeedio Support Solutions AB för fjärrstyrd användarsupport till sina 650 anställda på företagets 20 kontor världen över.

Manuel Donoso Soare, Group IT Manager på Piab AB kommenterar:

”För Piab var det viktigt välja en partner med en lång erfarenhet av att leverera support till användare i såväl Sverige som i andra tidszoner. Vi känner oss mycket trygga i vetskapen om att Xpeedios team finns tillgängliga dygnet runt. En viktig faktor har också varit att vi snabbt kunde sätta scopet för en smidig integration mellan Piabs ärendehantering och Xpeedios ITSM Xops”. Xpeedios tekniker finns tillgängliga dygnet runt på kontoret i Hammarby Sjöstad. Det här upplägget gör att vi nu kan säkra en hög supportnivå till alla våra anställda”.

John Josefsson, t.f. VD på Xpeedio uttrycker att han och Xpeedio-teamet är mycket glada över förtroendet att, tillsammans med Piabs IT-avdelning, få genomföra ett övertagande av Piabs 1st line support.

”Xpeedios uppdrag är att hjälpa Piab att frigöra resurser. Vi har en beprövad modell där våra experter hjälper företag att genomföra ett outsourcingprojekt. Efter ett övertagande följer fokus på säkerhet och utveckling, ett helhetsansvar som frigör tid”.

Om Piab AB: Piab utvecklar automatisering inom grepp-, lyft- och flyttlösningar och har gjort det sedan 1951. Piab arbetar för en automatiserad värld där inga resurser slösas bort och inga människor skadas. Med en årlig omsättning på ~ 1,5 miljarder SEK, 650 anställda och en global närvaro i mer än 100 länder hjälper Piab dagligen sina kunder att förbättra sin verksamhet till det bättre. Sedan 2018 ägs Piab av Patricia Industries, en del av Investor AB.

Om Xpeedio Support Solutions AB: Xpeedio är ett svenskt bolag grundat 2003. Företaget är verksamt inom området IT-Support, IT-drift och digitaliseringsstöd. Xpeedio erbjuder upplägg i form av såväl helhetsåtaganden som projektbaserad expertis och rådgivning.

För mer information kontakta Lovisa Engwall på lovisa.engwall@xpeedio.se eller på +46 70 420 7649.

Vi är specialister inom support, drift och övervakning. Vår personal finns tillgänglig i vår övervakningscentral alla tider på dygnet, alla dagar om året (24/7-365).